Purimi jelmezötletek

A boltban kapható jelmezek minden eredetiséget nélkülöznek. Az otthon készített jelmez egyrészt sokkal olcsóbb, másrészt szórakoztató időtöltés az elkészítése. S ha még a gyerekünket is bevonjuk az ötletelésbe-jelmezvarrásba, akkor még neki is mulatságos lesz az otthoni jelmezkészítés.

Íme néhány olcsó jelmezötlet, ami a fantáziánknak azonban nem szab határt:

Eszter királynő

A legizgalmasabb dolog ilyenkor egy kislány számára az lehet, ha magának a királynőnek öltözik be. Egy fehér vagy rózsaszín ruha kis palástocskával, egy koronával és némi bizsuval fantasztikus királynő-megjelenést kölcsönöz.

Üdítős doboz

Lehet kapni olcsó műanyaghordókat. Vágjuk ki az alját, fessük be a hordót, hogy úgy nézzen ki, mint a gyerek kedvenc üdítője s vágjunk kisebb lukakat rajta a karoknak. S már kész is az üdítőjelmez.

Bohóc

A legegyszerűbb bohócnak beöltöztetni a gyereket. Néhány színes bő ruha textilfestékkel vagy textilfilccel dekorálva már majdnem teljesen bohóccá változtatja a gyereket. Ha még rávarrunk a ruhára néhány ponpont és a gyerekre adunk egy vicces parókát és/vagy kalapot, akkor kész is a tökéletes jelmez.

Hippi

A hatvanas évekből idevarázsolhatjuk a hippiket újra. Kell hozzá batikolt póló, koptatott farmer lukakkal a térdén és már majdnem kész is. Egy hajpánt, lófarkas paróka és a pólóhoz illő mellény remekül kiegészíti a jelmezt.

Orvos

Adjunk a gyerekre egy fehér inget, mint orvosi köpenyt. Egy játék-sztetoszkóp s egy játékcsipogó kell még, s egy fekete táska, mint orvosi táska, néhány játék orvosi kellékkel.

Napraforgó

Adjunk a gyerekre egy zöld nadrágot és egy zöld pólót. A napraforgó virágaként használjunk egy barna sapkát vagy kalapot. Sárga kartonból vágjunk virágszirmokat és ragasszuk körbe a sapkán. Ha akarjuk, zöld kartonból vághatunk két nagyobb levelet, hogy a póló ujjaira erősíthessük. Egy kisebb locsolókanna tökéletessé teszi a jelmezt.

Kartondobozból készíthető jelmezek

Ezeknél a jelmezeknél mindig azzal kezdjük, hogy vágunk egy akkora lukat, amin áftér gyermekünk feje. Ha a doboz kisebb, akkor erősítsünk pántokat rá, hogy a gyerek válláról tudjon majd lógni. Ha nem alkalmazunk pántokat, akkor még gyermekünk kezének is vágjunk lukakat. A következő jelmezek kiválóan hordhatók tréningnadrág és póló felett.

Adománygyűjtő doboz

Miután kivágtuk a lukakat gyermekünk fejének és karjának, vonjuk be a dobozt ezüst csomagolópapírral. Írjuk rá héberül vagy magyarul azt, hogy Tzedakah (adomány) egy filccel. Vágjunk még kis kerek formákat, amiket vonjunk be aranyszínű csomagolópapírral, s ragasszuk körbe a dobozon, mint pénzérméket.

Zabpelyhes doboz

Gyermekünk kedvenc zabpehlyének színeivel és mintáival dekoráljuk az előkészített dobozt, s már kész is a jelmez.

Monitor

Fújjuk le szürke festékkel a dobozt. Miután megszáradt, fessünk az elejére egy fehér képernyőt. A fehéren belülre pedig odafesthetjük a kedvenc honlapunkat, vagy kinyomtathatjuk és odaragaszthatjuk, ha élethűbb hatást szeretnénk elérni.

Robot

Fújjuk le a dobozt szürke vagy ezüstszínű festékkel. Mitán megszáradt, keressünk néhány széthagyott mogyorót vagy hasonlót, s ragasszuk a dobozra. S még bármi mást, ami otthon van és robotabbnak néz ki tőle egy robot.

Ajándékcsomag

Vonjuk be kedvenc csomagolópapírunkkal a dobozt s a gyerekünk fejére tegyünk egy masnit.

Akkor a legszórakoztatóbb a jelmezkészítés, ha a gyermekünket is bevonjuk az ötletelésbe, kreatívkodásba. Lehet, hogy a jelmezkészítést jobban fogja élvezni csemeténk, mint a jelmezversenyt :)

Nincsenek megjegyzések: