Hozzávalók:
½ cup olaj
1 tojás
1 cup cukor
1 nagy narancs leve
1/8 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
1 cup liszt
½ teáskanál vanília aroma
5 nagy alma
1 teáskanál fahéj
2 ½ evőkanál barna cukor
2 púpozott evőkanál sárgabarack lekvár (vagy cseresznye vagy szilva)
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra és kenjünk ki egy tepsit vagy béleljük ki sütőpapírral és tegyük félre.
A tészta hozzávalóit keverjük csomómentesre egy közepes méretű tálban. Olyan állagúnak kell lennie, hogy majd a tepsibe lehessen önteni.
Az almákat hámozzuk meg, magozzuk ki és vágjuk vékony szeletekre. Fektessük egymásra a tepsiben és szórjuk meg a fahéjjal, hogy egyenletesen elfedje.
Szórjuk a tetejére a barna cukrot, s erre tegyük rá a lekvárkupacokat.
A tésztát keverjük át még egyszer és öntsük az almára. Figyeljünk oda, hogy az összes tészta átkerüljön a tálból a tepsibe.
Süssük 50-60 percig, amíg a teteje teljesen sárgásbarna nem lesz.
Akkor a legfinomabb, ha frissen a sütőből fogyasztjuk, de kicsit kihűlve sem rossz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése