Almás süti

Ha már egyszer úgyis az alma és a méz játssza a főszerepet ilyenkor, akkor íme egy almás sütemény receptje. Bureka Boy blogjáról vettem, aki eredetiben akarja olvasni, az itt megteheti.



Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Hozzávalók:

½ cup olaj
1 tojás
1 cup cukor
1 nagy narancs leve
1/8 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
1 cup liszt
½ teáskanál vanília aroma

5 nagy alma
1 teáskanál fahéj
2 ½ evőkanál barna cukor
2 púpozott evőkanál sárgabarack lekvár (vagy cseresznye vagy szilva)

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra és kenjünk ki egy tepsit vagy béleljük ki sütőpapírral és tegyük félre.

A tészta hozzávalóit keverjük csomómentesre egy közepes méretű tálban. Olyan állagúnak kell lennie, hogy majd a tepsibe lehessen önteni.

Az almákat hámozzuk meg, magozzuk ki és vágjuk vékony szeletekre. Fektessük egymásra a tepsiben és szórjuk meg a fahéjjal, hogy egyenletesen elfedje.

Szórjuk a tetejére a barna cukrot, s erre tegyük rá a lekvárkupacokat.

A tésztát keverjük át még egyszer és öntsük az almára. Figyeljünk oda, hogy az összes tészta átkerüljön a tálból a tepsibe.

Süssük 50-60 percig, amíg a teteje teljesen sárgásbarna nem lesz.

Akkor a legfinomabb, ha frissen a sütőből fogyasztjuk, de kicsit kihűlve sem rossz.

Nincsenek megjegyzések: