Ábrahám halálaBár Ézsau és Jákob ikertestvérek voltak és együtt nőttek fel, természetük alapjaiban különbözött egymásétól. Jákob minden idejét otthon töltötte és tanult apjával és nagyapjával. Ézsau azonban inkább megannyi kifogást ötlött ki, hogy ne kelljen tanulnia, és minden idejét a vadászatnak szentelte. Sokszor napokig nem ment haza.

Ábrahám 175 éves korában halt meg, büszkén és boldogan. Fiai, Izsák és Ishmael Makpelá barlangjába temették őt.

Ábrahám halálának napján Ézsau ugyanúgy vadászott, mint máskor. Ám eltévedt. Amikor a hazautat kereste, véletlenül Nimród királyra és két szolgájára bukkant. Ézsau elbújt egy szikla mögé és amikor Nimród egyedül maradt, megölte őt, a segítségére siető szolgákat pedig alaposan helyben hagyta. Ézsau elmenekült a tett helyszínéről és vitte magával Nimród ruháit is.

Ezek a ruhák eredetileg Ádám ruhái voltak, amit később Noé örökölt. Noétól fia, Ham, aki Nimród nagyapja volt. Végül Nimród kapta a ruhákat. Ezek az Isteni ruhák Nimródot erős és gyakorlott vadásszá tették sőt, hatalmas uralkodóvá is. Megölésével Ézsauhoz került a legértékesebb, legnagyobb becsben tartott kincs, amire egy vadász vágyhat.

Nincsenek megjegyzések: