Régi lélek – új test?

Vajon ha egy lélek a felemelkedése során több különböző testben tért vissza a földre, akkor melyik testben fog újjászületni a Messiás eljövetelekor?

A lélek ugye akkor ölt újra testet, ha egy meghatározott testben eltöltött földi tartózkodása során nem sikerült teljesítenie mind a 613 parancsolatot. Hogy sikerüljön befejeznie a munkát, egy másik testben tér vissza. Minden egyes test, melyet lakott a lélek, segítette őt küldetése teljesítésében. A lélek azon részei, melyek meghatározott mitzvákat teljesítettek, mindig azzal a testtel maradnak kapcsolatban, amelyikben végrehajtották ezeket a mitzvákat. S a messiás eljövetelekor, amikor a halottak feltámadnak majd, minden egyes lélekrész a hozzá rendelt testben éled újjá. Tehát egy lélek több különböző testet ölt majd egyszerre.

Ez úgy lehetséges, hogy a lelket Isten saját képére teremtette, ami azt jelenti, hogy tulajdonságaiban egyezik az emberi lélek Istenével. S mivel Isten végtelen számú testet képes ölteni, ezért a saját magáról mintázott lelkek is képesek rá. Egyes tanítások szerint egyetlen test nem is bírná elviselni egy teljes lélek brilliáns intenzitását.

Nincsenek megjegyzések: