Gyertyagyújtási rend Shemini Atzeret / Szimhat Tóra 2011 (5772)

Az ünnepek lényege ebben a bejegyzésben olvasható. Idén Shemini Atzeret október 20-ra, Szimhat Tóra pedig október 21-re esik.

Október 20-án sötétedés után a háztartás nő tagjai, vagy ha nincs nő a háztartásban, akkor a családfő gyertyát gyújt egy, még az ünnep előtt meggyújtott lángról.

A következő áldásokat kell elmondani:


1) Ba-ruch A-tah Ado-nai E-lo-hei-nu me-lech ha-olam asher ki-deshanu be-mitzvo-tav ve-tzvi-vanu le-hadlik ner shel Yom Tov.

Áldott légy Örökkévaló Istenünk, a Világ Királya, ki megszenteltél bennünket törvényeiddel és megparancsoltad a Yom Tov-i gyertyák meggyújtását.


2) Ba-ruch A-tah Ado-nai E-lo-hei-nu me-lech ha-olam she-heche-ya-nu ve-ki-yi-ma-nu ve-higi-a-nu liz-man ha-zeh

Áldott légy Örökkévaló Istenünk, a Világ Királya, ki életet adtál nekünk, tápláltál és lehetővé tetted, hogy megérjük ezt a napot.

A pontos időpontok itt találhatók.

Szimhat Tóra, 2011. október 21.

Gyújtsunk 18 perccel sötétedés előtt egy már előzőleg égő láng segítségével gyertyát és mondjuk el a következő áldást a Shabbato gyertyára

Ba-ruch A-tah Ado-nai E-lo-hei-nu me-lech ha-olam asher ki-deshanu be-mitzvo-tav ve-tzvi-vanu le-hadlik ner shel Shabbat kodesh.

Áldott légy Örökkévaló Istenünk, a Világ Királya, ki megszenteltél bennünket törvényeiddel és megparancsoltad a Shabbat-i gyertyák meggyújtását.

A pontos időpontot itt találhatjuk.

Nincsenek megjegyzések: