Ezt már elkészítettem pár évvel ezelőtt, akkor nagy sikert aratott. Nem csak dekoratív, de finom is :)
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 6 db alma
- 1/4 bögre cukor
- ízlés szerint fahéj (az eredeti recept 1/4 teáskanálnyit ajánl)
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
4 db alma kalapját vágjuk le, erre nem lesz szükségünk. (Ha nem áll meg a talpán, akkor az aljából is vágjunk le annyit, hogy megálljon.) Az almák belsejét egy késsel óvatosan vágjuk ki, vigyázva arra, hogy elég vastag falat hagyjunk az almán a töltelék visszatöltéséhez.
A maradék 2 almát házmozzuk meg és vágjuk vékony szeletekre.
Az almabelsőket keverjük össze a fahéjjal és a cukorral. A cukor és a fahéj mennyiségét legjobb az ízlésünkhöz igazítani, nem kell feltétlen a receptben ajánlott mennyiséget követni.
A tölteléket kanalazzuk a kivájt almákba.
A leveles tésztát nyújtsuk ki és vágjuk fél centis csíkokra. A fenti képen látható módon takarjuk be vele az almák tetejét. (Ha akarjuk, akkor a töltelék hozzáadása előtt kibélelhetjük az almákat leveles tésztával, ettől kicsit édesebb, jobb tartású lesz)
Egy tepsi aljába öntsünk annyi vizet, hogy éppen takarja a víz az alját. Állítsuk bele az almákat, takarjuk le alufóliával és süssük 20-25 percig. Ekkor vegyük le a fóliát és süssük további 20 percig, míg a leveles tészta aranybarna nem lesz és a töltelékben az alma meg nem puhul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése