Széder tál:
- csont (csirkenyak vagy szárny)
- főtt tojás
- keserű fű (avagy maror - frissen reszelt torma)
- haroszesz (néhány recept itt, de nyugodtan keressünk google segítségével másikat, ha ezek nem tetszenek)
- kárpász (keserű gyökerű zöldség, az én magyarországi zsinagógámban általában retek, de lehet hagyma vagy főtt krumpli is)
- saláta
- 3 letakart macesz
- Széder tál
- teríték mindenki elé (lapos tányér, leveses tányér, evőeszközök, poharak, szalvéta)
- Haggadah minden résztvevő számára
- bor és/vagy szőlőlé (pészachi kóser - 4 pohárnyi fejenként + Élijáhu poharába)
- tálkákban sós víz
- extra maror (reszelt torma) és haroszesz a szendvicshez
- extra kárpász a mártogatáshoz
- extra tojás
- extra macesz
- Kiddush kupa a Szédert vezetőnek
- boros poharak az est többi résztvevőjének
- tálka a 10 csepp bornak, amit a csapásokkor kell kicsepegtetni a pohárból (de lehet az előttünk lévő tányérba is csepegtetni, ha nem bánjuk, hogy a majd bele kerülő étel kicsit átveszi az ízét)
- Élijáhu pohara
- Ha használunk, akkor párna a balra dőléshez
- Ha a csapásokhoz készítettünk a gyerekeknek bábokat, akkor azok is kerüljenek az asztalra
- Afikoman zsák, ha használunk, ha nem, akkor szalvéta, hogy abba tekerjük
- Ajándékok az afikoman megtalálójának
- Bármi egyéb, amit díszítéshez használunk (virág, béka bábu, béka alakú csokoládé, gyertya stb.)
- Az ünnep bekíséréséhez meggyújtandó gyertyát is tehetjük az asztalra, ha akarjuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése